Kikvorsstraat 40, een plek voor cultuur in Nieuw Gent

De zomer van Nieuw Gent

Datum/Tijd
Date(s) - wo 12 juli 2023 - wo 30 augustus 2023
17:00 - 22:00


Onder het kader van de ‘Zomer van Nieuw Gent’ organiseren we in juli & augustus op elke woensdagavond een culturele buurtbar. Gezellig samen iets drinken op ons grasveld met her en der een streep cultuur.

Elke week organiseert er een andere organisatie of buurtbewoner mee. Dit staat alvast op de planning:

12/7: De zomer van Nieuw Gent
: We zetten ons schrap voor de zomer met hennah, grime, een kapster, pannekoeken, en een photobooth om je frisse nieuwe look direct te vereeuwigen!

19/7: Planeet Sierk wijkt uit+ Verhalen van Nieuw Gent in samenwerking met de Zuidpoort 13u-22u
: Overdag prikkelt de circusplaneet onze verbeelding met onvoorstelbare acrobatie en curieuze circustrucs. Vanaf 17u is het weer tijd voor de buurtbar. We ontdekken de meest gênante, grappige, avontuurlijke, of romantische verhalen van buurtbewoners terwijl een tekenaar dit live op papier zet. Kom jij ook een verhaal vertellen? Of schets je liever mee?

26/7 Jamsessie in samenwerking met vzw Bledar du monde. Bar van 17u-22u. Jam vanaf 19u tot 21u. 
: We brengen klanken van over de wereld samen tijdens de Jam georganiseerd in samenwerking met vzw Bledar du monde. Iedereen is welkom om mee te spelen of te genieten van dit multiculturele klankenspel.

2/8 Cabaret en comedy 17u-22u
: Woensdag 2 augustus staat in teken van de lach! We warmen onze kaakspieren op met een open mic. Iedereen van Nieuw Gent en omstreken wordt uitgenodigd om hun beste moppen te komen tappen. Vervolgens ploffen we ons neer in de stoel en laten ons vermaken door Dries Josten en Jan Van Houwelingen die hun cabaretvoorstelling ‘In de naam van de Vader’ voor ons brengen. Hilariteit gegarandeerd!

Programma:
17u30 – workshop Slapstick & Clownerie
18u30 – Open Mic : moppen tappen
20u – Cabaret voorstelling: ‘In de naam van de vader’ door Dries Josten & Jan Van Houwelingen

9/8 Sunny side up 15u-20u
:Op woensdag 9 augustus wagen we ons aan een dag vol peace and love. We zetten ‘goa-muziek’ op en doen een beetje yoga. Met wat bodypaint op en onze haren gevlecht, gaan we voor een frisse hippie-look. Ondertussen schudden we de beentjes los op vette beats en genieten van de indrukwekkende jongleurs en hoola-hoopers. Pak jij ook een balletje op?

Op het programma: Goa, Yoga, haak-workshop, bodypaint, poi, jongleren, haarvlechten, hoelahoep, Goa art, …

16/8 Buurtbar in samenwerking met straathoekwerk 17u-22u
: Op woensdag 16 augustus dompelen we onszelf onder in glitter en glamour. Samen met de straathoekwerkers van Nieuw Gent organiseren we een fabulous Karaoke met soundmixshow allures. Hou je vooral niet in en spring mee op het podium!

Programma:
18u-20u: Karaoke à la soundmixshow
20u-22u: afterparty

23/8 Thé Dansant in samenwerking met LCD Regenboog 15u-20u
: We duiken terug in de tijd, en gaan samen walsen op de dansvloer of draaien onze hand niet om voor een swing. De vinylmobiel legt wat heerlijke plaatjes op en zorgt voor ambiance! Haal gerust jouw eigen vinyl platen van onder het stof: u neemt mee, wij draaien. Wat samenzang en een koffie/theetje met gebak maken de middag compleet.

In samenwerking met LDC De regenboog en Mais Quelle Chanson.

30/8 New Gent’s got talent!
: We sluiten een prachtige zomervakantie af met een talentenshow. We ontdekken de poëtische zielen en creatieve duizendpoten van de wijk. Kom jij ook iets brengen? Muziek, dans, poëzie, jongleren, theater, magie, acrobatie, lip sync, slapstick, comedy, … alles is welkom! En ja hoor… er is een trofee voor de winnaar! Wij helpen graag met repetities, begeleiding, feedback en materiaal !

Programma:
18u: start Nieuw Gent’s got Talent
Milan – Optreden: zwarte Lola
Roger – Goochelen
Freddy – dansoptreden
Harold – Persian Market from Popeye (poëzie)
Inge – optreden Hartwens
Michelle, Marianne, Bram, Liesje, Katlijn, Alex – mystery act
David – circusact
Chris – Krinnis
Didier – poëzie
19u30: Optreden Capi & M : componist & keyboardspeler uit Nieuw Gent
20u15 – …: prijsuitreiking Nieuw Gent’s got Talent + Afterparty

Wil jij graag ook nog jouw act brengen? Dan kan je je nog inschrijven! Stuur een berichtje via facebook, of mail naar info@titannick.be

Wil je graag eens mee een culturele buurtbar organiseren? Of heb je een (cultureel) talent dat je graag eens deelt met de buurt? Dat kan zeker! Interesse? Geef dan zeker een seintje. Stuur een mail naar contact@titannick.be of zoek ons op dinsdag of donderdag in de cultuurcontainers.

Met steun van Stad Gent