Kikvorsstraat 40, een plek voor cultuur in Nieuw Gent

-

TIJDSLIJN

Op de site van Tine Hannick, in de rand van Nieuw Gent, plande eigenaar Thuispunt Gent bv de afbraak van een gebouw, gevolgd door de opbouw van een nieuw gebouw. De afbraakwerken werden beëindigd voorjaar van 2020, maar de bouw van de nieuwe gebouwen is nog niet gestart. Tot dan ligt het terrein langdurig braak.

De site werd in de zomer van 2020 opgeladen met een outdoor podium bestaande uit vier zeecontainers met een houten podium tussen. Er ging aan het einde van die zomer een kamp door voor kinderen en een festival, Het Kleurrijk Kunstenfestival.

In tussentijd werden er verschillende evenementen georganiseerd in samenwerking met buurtorganisaties en -bewoners. De plek werd de plek verder ingericht en omgedoopt tot Titannick.

In 2023 wordt ‘Titannick: vrijhaven voor cultuur en ontmoeting’ gelanceerd en de site beheert als een outdoor cultuur centrum van en voor Nieuw Gent.

Benieuwd? Neem dan een kijkje bij ‘evenementen’.

DE HAVEN

… is de tijdelijke invulling van de site Tine Hannick. De vzw richt zich op de infrastructurele uitbouw van de site en op het faciliterend beheer die het gebruik door anderen mogelijk moet maken. Vanuit de haven kunnen de organisaties en bewoners van de wijk hun bootjes laten uitvaren. We ondersteunen hun inhoudelijke plannen met handen, expertise en veel goesting.

Wil je graag iets organiseren op Titannick? Neem dan zeker contact op met contact@titannick.be.

DE WERF

… is reflectie rond gemeenschapsinfrastructuur voor Nieuw Gent. De site Tine Hannick is tijdelijk beschikbaar en dus bij voorbaat een zinkend schip. Met de verschillende partners en met de Stad Gent willen we ondertussen toekomstgericht nadenken over ruimte voor cultuur en gemeenschapsactiviteiten: gedeelde ruimte, nieuwe ruimte, tussenruimte, gerenoveerde ruimte. De tijdelijke invulling is een spreekwoordelijke scheepswerf voor een nieuw en permanenter schip.

ZEELUI

vzw Titannick is een bundeling van krachten van verschillende organisaties.

Circusplaneet doet aan cultuureducatie met circus als kunstvorm. Het gaat over circustrucs leren, maar het gaat evengoed over leren samenwerken en over leren dat iedereen anders én toch gelijkwaardig is. Circus zet mensen in beweging en op die manier ook de buurt, de stad, Vlaanderen en de wereld.

Mais Quelle Chanson is een multidisciplinair team dat kinderen, jongeren en volwassenen artistiek begeleidt in de zoektocht naar een eigen stem. Ze organiseren een koor, kampen, workshops, muzikaal artistieke trajecten, theatervoorstellingen en optredens.

Campus Atelier is een open ontwerpatelier voor buurtbewoners. Samen met buurtbewoners, -organisaties en passanten wordt er ontworpen, gebouwd en georganiseerd in de publieke ruimte van Nieuw Gent en omliggende buurten.

We onderzoeken in welke rol en mate buurtbewoners mee in het schuitje kunnen stappen en hoe we samen de toekomstige koers kunnen bepalen.


Thuispunt Gent bv is eigenaar van de site. Vzw Titannick wordt ondersteund door Stad Gent.